lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2008.09.30. 18:10 bazsu

Az energia-labda-ember.

Címkék: reggae 2006 germany homeground records

Martin Jondo-ról van szó. Ő egy erősen feltörekvő, koreai gyökerű, Német reggae tehetség. Gentleman csillogásából kapott egy keveset, mivel az elmúlt pár évben két nagyszabású turnéra is magával vitte a fiatalembert. Azt már megtanulhatta kontinensünk és tán' a nagyvilág is, hogy valami furcsa csoda okán a németek reggaeben eléggé ott vannak, erre tesz egy lapáttal Jondo is, aki a távolkeleti hangzásvilágával, énekstílusával, olyan zenét hoz létre amely már elsőre a szívedbe lopja magát. Kiváncsiságomat Gentleman élő albumának (és DVD-jének) Rainy Days című számában keltette fel, amelyben pár soros éneklése nem is lehetetett jobb promoció Martin Jondonak.

Echo & Smoke című első nagylemeze, amit a Homeground Records jelentetett meg nyilvánvaló siker, és kötelező darab. (Ez a kiadó jegyzi egyébként a méltán híres Culcha Candela csapatot is.) Bár a nyár elmúlt, így legalábbis számomra a reggae zene sokat vesztett valódi hangulatából, de mindenképp jó kedvre derít s egy kis energiát ad a szürke hétköznapokra. 4 és fél csillag, mondjuk az 5-ből.

Martin Jondo - Echo & Smoke

(Homeground Records, Germany, 2006.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr81689513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása