lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2009.03.24. 10:00 dr.schneidiger

Luke Vibert - Rhythm

Címkék: uk 2008 hip hop downtempo abstract soundofspeed

Luke Francis Vibert, brit fiatalember, lemezlovas, producer, hangvezér...Neve/nevei kikerülhetetlen mérföldkövek az angol elektronikus zenében. Lehet szó zajos ambientről, pattogós dzsungel-ről, insrtumental hip-hopról vagy savas puttyogtatásról, Luke mindenben teljesen otthon van. Az évek során rendkívüli precizitással hagyta rajt kézlenyomatát a különböző stílusokon. 15év alatt, közel 18 nagylemezzel örvendeztette meg a füleket és lábakat, melyeket 6-7 különböző névvel adott ki attól függően, hogy milyen stílust takar az adott album. Legismertebb nevei Wagon Christ és Luke Vibert, de találkozhatunk vele Plug, Karrier District, Amen Andrews néven is. Természetesen a legnevesebb angol kiadókat a magáénak tudhatja. Warp, NinjaTune, Astralwerks...stb.

2008as lemeze a Rhythm, egy rég várt album volt  számomra és nem okozott csalodást. Hip-hopos vizeken evezünk, szövegelés nélküli, sok prüntyögéssel és bájos szintetizátor hangokkal fűzerezett melódiákat hallhatunk. A nevetségesen egyszerű, már-már infantilis dallamok és mély bólogatások akaratlanul is mosolyt csalnak az arcomra, közben pedig azon kapom magam, hogy jár a lábam is de csak óvatosan persze... Szóljon a Wow! its now!

Luke Vibert - Rhythm

(Soundofspeed, UK, 2008)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr121020739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.03.27. 02:22:00

Aki egy osztályba járt Aphex Twinnel, rossz ember nem lehet :D. Interjú: www.youtube.com/watch?v=0UezrsGMTz4

A kedven sav szám tőle: www.youtube.com/watch?v=cmoFNya6P4Q

és egy kis megszemélyesített, erősítőben játszódó mese: www.youtube.com/watch?v=vsbjC1teKhY
süti beállítások módosítása