lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2009.02.02. 10:29 Ingyen

The Lyrical One

Címkék: usa 2009 mixtape hip hop

Papoose először Kool G Rap 1998-as Roots of Evil lemezén csillant meg szélesebb hallgatótábor előtt, aztán egy évvel később kiadta az Alphabetic Slaughter című single-t, amiben elég kellemetlenül végigköpte az ABC-t, jöttek is a "Hoppákiez?" fajta kérdések azonnal. Egy kis E betűt idemásolok, hogy lehessen érezni a mélységét:

(E) Estimatin' earnins enlarged and economically
Equally educatin' each exercise in equality
Eliminatin' expirin' enemies eradicatin'
Erasin' evidence every element evacuatin'

Nahát, nahát. Szóval ez a fiatalember sokak szerint NYK (Brooklyn, Bed-Stuy) és az egész műfaj legkönyörtelenebb és egyik legzseniálisabb szövegírója, nehéz úgy számát meghallgatni, hogy ne mosolyodjunk el egy-egy sor hallatán, telis-tele szóviccekkel és szójátékkal. A Jive Records 1.5 milliós szerződéssel lepte meg, ám mivel a bonyolult-agyoncsavart szövegek nem a populáris zene kedvelőinek kedveznek, ezért megpróbálták zeneileg és lirikálisan is irányítani. Papoose mondta, hogy nem köszönjük, kilépett a szerződésből, és 1998 óta tartó karrierje során még EGY LEMEZE SEM jelent meg. Idén esedékes (mindig ezt mondják) The Nacirema Dream (Nacirema=American visszafele) című LP-je. Viszont 21 darab mixtapet kiadott, amelyek minőségre bőven túlszárnyalják a műfaj 90%-át kapásból. A legújabb ezek közül az idén megjelent 21 Gun Salute. A cím maga az amerikai hadsereg szokására utal, amikor egy katona halála után 7 ember egyenként 3 lövést lő az égbe, ebben az esetben a 21. mixtapejének tiszteletadására. Nem szaporítanám tovább a karaktert, ha ezt az úriembert hallgatjuk nagyon nyissuk ki a fülünket, mert sok olyat hallunk amit eddig még nem. Felhívnám a figyelmet az alant bepattintott kis hanganyagra, az első szövegelő a nagymúltú AZ, 2 perctől viszont jön Papoose. Irígyeljük a tüdőkapacitásáért, kitartásáért, rímtechnikájáért és a megkérdőjelezhetetlen tehetségéért szövegírás terén. Knowledge Is Freedom.

Papoose - 21 Gun Salute 

(Streetsweepers,USA,2009)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr6910277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása