lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2008.12.17. 10:10 bazsu

Szuverén hölgy

Címkék: 2006 usa uk rap hip hop def jam recordings

Lady Sovereign aka Louise Amanda Harman, angol származású, 23 éves, 155 centiméter magas, kicsit mocskos szájú, fehér rapper leány. London egyik külvárosi lakótelepén nevelkedett, iskolába járni nem igen szeretett. 14 évesen írta első rap szövegeit, majd feltöltötte őket a netre, szerzett maga mellé egy DJ-t, felvette a Lady Sovereign nevet, és már el is multak a zsenge idők. Első kislemeze 2004-ben jelent meg, Ch Ching címmel, majd az Universal által szerződtetve, kiadhatta 9 to 5 című számát. Neve egyre terjedt a hip-hop körökben, olyannyira, hogy felfigyelt rá Jay-Z, a teknősbéka arcú populár-rap kiskirály. A szókimondó MC lány annyira elkápráztatta a teknőst, hogy pikk pakk a kultikus Def Jam Music Group kiadó stúdiójában találta magát...

... és rögzíthette első és eddig egyetlen nagylemezét, a Public Warning-ot. 2006-ot írtunk ekkor. A bődületes nagy slágerszám, a Love Me Or Hate Me, és maga az album meghozta a világhírnevet, MTV elsőséget, csupa jó dolgot. Mindeközben nyílván nem feledjük, hogy ugye Amerikában vagyunk, a hip-hop hazájában és a csupa afronéger ember között teszi le az asztalra ezt a remek anyagot, a másfél méteres fehér angol kislány - "úúú!!, a női Eminem", mondták sokan. (Akinek persze szappannal kéne kimosni a száját, néha annyaira magyaráz.) Az album az említetten kívül még sok slágert (Hoodie, Random, Blah Blah, Those Were The Days) tartalmaz, hallgathatósága kiváló, zenei alapja megnyerő néha rockos, vicces hangokkal teli, mindenképpen UK-i beütésű hip-hop.  Új albuma hamarosan a boltokba kerül. Majd meghallgatjuk és megmondjuk milyen. Addigis szükségtelen többet mondani, elmondja ő maga.

Lady Sovereign - Public Warning

(Def Jam Recordigs, USA, 2006)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr33827309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása