lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2008.11.04. 10:00 bazsu

No-one Ever Really Dies

Címkék: funk rock usa 2002 2004 beat electronic alternative hip hop virgin records america n*e*r*d

A N*E*R*D 2001-ben alakult három jófej ember társasága. Senkinek nem ismeretlenek, hiszen sok híres populista nagyágyúnak gyártják a zenét (Clipse, Madonna, Jay-Z, Kenna, SWV, Snoop Dogg, N.O.R.E., Busta Rhymes, Diddy, Janet Jackson, Babyface, Usher, Britney Spears, Nelly, No Doubt, Destiny's Child, és sokan mások, borzasztó méretű a névsor.) The Neptunes néven. A három producer-zenész srác: Chad Hugo, Pharrell Williams és Sheldon 'Shay' Haley. Azért csinálták meg ezt a bandát, mert újat akartak teremteni, szakítani a poppal egy kicsit, ami sikerült is: kevésbé ismertek jelen formációban, ami nem csak a műfaji váltásból adódik. Szóval ez az egész egy másodlagos projektje a nagy sláger és pénzgyárnak, ami nyílván mindig a fővonal marad.

Első albumuk az In Search Of... remekül sikerült debütáló album, a kritikusok szerint legalábbis. 2001. augusztusában jelent meg. A srácoknak azonban nem tetszett eléggé, és visszavonták a forgalmazást. Európában csak Angliában lehetett beszerezni egy darabig. A visszavonás után sok gondolkodás következett, és a Spymob nevű funk, powerpop bandával kicsit funkosabbra vették az egyébként már The Neptunban megszokott hangzást, tehát az újradolgozást újrakiadás követte, immár az egész világon, 2002-ben. Ez az album egy igazi tánczenei stíluskavalkád, mindenki megkapja benne a magáét.

N*E*R*D - In Search Of

(Virgin Records America (+Europe) Inc., USA, 2002)

A 2004-es Fly Or Die album egy kicsit nyersebb hangzásvilágot követ. Megmaradt a sokszor high-teches hangözön, az élőbbnek ható összetett hangszeres megoldásokkal. Ugyan hárman készítették a zenét, mégis azt hinnénk, ez egy 5-6 tagú rockzenekar szüleménye. Tökéletes énektémák, funk-rock, hip-hop, beat, soul stílusok összefonódása. Ebben az albumban is minden benne van, és így lassan hat évvel később is remekül megállja a helyét. Igazi utazós, megmondós, vidám, egy percig sem unalmas.

N*E*R*D - Fly Or Die

(Virgin Records America (+Europe) Inc., USA, 2004)

Új albumuk - Seeing Sounds, amely ez év júniusában jelent meg; hamarosan itt lesz a blogon. De ha érdekel, addig úgyis utánajártok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr76748516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása