lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2008.11.08. 10:18 Ingyen

Smile kills.

Címkék: usa 2004 records centrifugal alternative hip hop phorce

Beköszöntött a november, egyre rövidülnek a nappalok, köszönhetően az értelmetlen óra átállításnak is, egyre több a köd, eső és a nap is csak bonus már. Éppen ezért tökéletes ez az idő arra, hogy zord albumról legyen szó.

Cryptic One producer, MC és kiadó tulajdonos is, a NYK-i Atoms Family oszlopos tagja. Az előzőekből következik, hogy az album zenei részét is magára vállalta, kevés ember van aki ennyire egyedi hangzásvilágot képes létrehozni. Neki is sikerült. Sok húros és fúvós hangszer összepakolva eltorzított elektronikus hangokkal, effektekkel. Ez is nyugodtan megjelenhetett volna 10 évvel később, a mostani kiadott 95%-át állva hagyja. Engem elsősorban a szövegvilágának mélysége lepett meg, nem néztem volna ki a fiatalemberből, hogy ilyeneket össze ír.

"I conquered five of seven seas / chaos, consciousness, calamity, confidence and creativity / and only two more to explore before I return to the shore / I ponder what's in store / I quench my thirst the liquid pours / see with a toast of lactose / I didn't see the rough sea approach / and in a blink the glass that held my drink crashed and broke / but on continues exploration / and hold back tears and drink spilled milk past the date of its expiration."

Higanyban sodródós, elmebeteg matematikai anti-elméleteket gyártó, néha űrhajóüldözős, nagyon okos anyag. Hallgassatok bele, ott a link lejjebb.

Cryptic One - The Anti-Mobious Strip Theory

(Centrifugal Phorce Records, USA, 2004)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr85755537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása