lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2008.11.10. 10:00 bazsu

Nitin Sawhney - Human

Címkék: jazz uk 2003 ambient india downtempo electronic world music v2 records

Nitin Sawhney 1964-ben született angliában. Indiai származású, producer, DJ, zenész, zeneszerző és egy kicsit író. Human című albuma ma már nem mondható frissnek; 2003-ban jelent meg a V2 Recors kiadónál. Letisztult munka, amelyen keresztül betekintést nyerhetünk munkásságába. Zenéjében az indiai hatások egyesülnek a nyugaton megszokott, elfogadott irányzatokkal, egy kifinomult, relaxációs, érzelemdús, lassú, jazzes-elektronikus-indiai hangzásvilágot hozva létre. (Nem az a fajta zene, amikor valaki alájátszik egy alapra és énektémára egy szitárral és elkészült a divatos indiai behatás.) Kiemelendő a remek énekhangok választása, és egymáshoz komponálása, legyen szó angol vagy hindi nyelvezetről. Fellelhetünk tőle egy számot (Homelands) az 1999-es hatos Café del mar válogatáson, valamint a Fabric kiadó is tisztelgett előtte, és ő állította össze a FabricLive. 15 válogatásalbumot. Fontos előadó ő, akit illik ismerni, és nem csak ezen albuma alapján. Melegen ajánlom további megjelenéseit, diszkográfiai itt.

Sawhney aktív szereplő a művészeti és kulturális életben, és gyakori fővédnöke film- és zenei fesztiváloknak, egyes oktatási intézményeknek, és szerzője több híres angol folyóíratnak, mint a The Guardian, The Telegraph, The Independent, és a The Observer.

Nitin Sawhney - Human

(V2 Records, Inc., UK, 2003)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr84759611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása