lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2009.01.27. 10:10 bazsu

K'naan

Címkék: reggae 2005 hip hop canada world music bmg music

Kanaan Warsame szomáliai hip-hop előadó. Eddigi életéről csak annyit, hogy gyermekkorát a szomáliai polgárháború későbbi forrópontjának színhelyén töltötte. Édesapja New York-ban taxisként melózott és küldte nekik haza a pénzt. K'naan úgymond értelmiségi művész családból való muszlim költő-zenész srác; édesannyával 1991-ben a polgárháború kirobbanásakor az utolsó menetrendszerinti géppel elhagyták Szomáliát és New York-ban, Harlemben éltek. Majd Kanadába költöztek, egy torontoi kis szomáliai közösségbe, K'naan ott sajátította el az angolt és kezdett neki hip-hop pályafutásának.

Zenéje megelehtősen autentikus, áthatja az erős afrikai ütemek, sok kántálás sora. Keveredik a reggaevel, hip-hoppal. Tökéletes találmány, remek szövegek pergő izgalmas és nagyon kellemes egzotikus zene. Első albuma a The Dusty Foot Philosopher 2005-ben jelent meg, az általa Montreal Jazz Festival-on megismert Jarvis Church producer és csapata segítségével, a BMG kiadásában. Rappelési stílusa a kritikusok szerint kicsit Eminemre hajaz, ami télleg igaz is lehet; elmondása szerint azonban szeretné távol tartani zenéjét a gangsta rap-es behatásoktól, továbbra is folkos szomáliai és jamaikai reggae-re épülő hip-hop-ot szeretne játszani. Legújabb albuma a Troubadur ez év februárjában fog megjelenni. Annyit már tudunk, hogy a felvétel Jamaikában készült a Marley család stúdiójában; kíváncsian várjuk.

Ízelítőnek az első album címadó és legmeghatározóbb számát, a The Dusty Foot Philosopher-t  mutatom! Tisztelet.


K'naan - The Dusty Foot Philosopher

(BMG Music, Canada, 2005)

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr31901502

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: nagyM blog 2009.01.27. 16:20:09

K'naan, a szomáliai Bob MarleyBob Marley a világ minden pontján szétszórt, zenével foglalkozó leszármazottait kutattam Wikipédián, mikor felfigyeltem erre a K'naan nevű úriemberre (Damian Marley bejegyzésénél az "associated acts"-nél). Gondolta…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyM · http://nagym.blog.hu 2009.01.27. 16:22:22

Zseniális album, zseniális előadó!!!
süti beállítások módosítása