lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2009.02.21. 10:15 Ingyen

Ironman

Címkék: usa 1996 hip hop wu

Stapleton, New York. Ghostface Killah bemutatkozó albuma azonnal a Billboard 200-as lista 2. helyén landolt. Persze ettől még éppenséggel lehetne borzalmas, de ez mutat valamennyit az akkori helyzetről, hogy zsákszámra vették a hiphop lemezeket, főként azokat amikhez köze volt a Wu-Tang Clan-nek. A címet az ismert képregényhős, és Ghostface egyik alteregója is adja.

A borítón bal oldalon Raekwon látható, a trekkek nagyrészén közreműködik, középen Cappadonna, nem hivatalos klántag, akinek borítóra kerülése több kérdést vet fel, hiszen csak 5 darab számban szerepel. Quentin Tarantino egyik nagy kedvence, Rza volt az album producere végig, kung fu és a 70-es években jellemző fekete főszereplős filmekből kivágott részletekkel, akkor még nagyon furcsán ható hangokkal és off the beat ütemekkel. The Chef és Ghost kiválóan kiegészíti egymást végig különböző hangjuk és rímtechnikájuk miatt, ez az LP egy tökéletes példája annak, hogy hogy kell olyan anyagot készíteni ami még 13 év elteltével is frissnek, üdének és aktuálisnak hat. Az örök klasszikus szót is ráaggathatjuk. Tippelhetünk a PLAY gombra kattintva, hogy a menekülő formát elkapják-e. A cut egyébként az 1995-ös The Usual Suspects (Közönséges Bűnözők) filmből van kivágva.

 

Ghostface Killah - Ironman

(Epic Street,USA,1996)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr1954648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása