lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2008.11.07. 10:09 albumbloghu

aktuálfavorit.

Címkék: 2006 japan minimal hip hop glitch electronic abstract trip hop cut up/dj alternative hip hop hyde out recordings

Egy újabb ázsiai zseni: Toshiaki Ooi, avagy másnéven Jemapur, jelenleg a Lakho kiadó kerettagja. T. Ooi (22) eddig egy nagylemezzel állt elő, 2006-ban (20 évesen), ami azt kell hogy mondjam, hogy első hallgatása óta nálam az élmezőny része, sőt. Olyan mesteri, kiváló, páratlan/egyedi, komplex, élvezhető, frappáns, meglepő, fantáziadús, tudatos, zenei anyagot adott ki a kezei közül, hogy sokadik hallgatásra sem tudok elteleni a gyönyörtől. A számítógépes zeneszintetizálás magasikolája amit Jemapur pezentál a kedves hallgatóságnak, mindezt trip-hop, hip-hop, ambient, minimal, breakbeat, glitch, turntablista, olykor indie-s köntösbe öltöztetve. Egyfajta  "12 track alatt az elektronikus hangzásvilág körül" utazás, amiben persze a mi Willy Fog-unk határozza meg a látogatott helyek, hangok, megállók milyenségét, stílusát. Én nem panaszkodom. A Prefuse73-s hangzás, a hip-hop (feat. Antennae), a clicks&cuts-ra illő track, a Dj Krush-ra emlékeztető gördülékeny darabosság, mind-mind megtalálhatóak a lemezen, a nyugodtól a dinamikusig, a mélytől a magasig. További adalék, hogy ezév, ezen hónapjának 26. napján új korongot kapunk Ooi-tól. Vajon.

Jemapur - Dok Springs

(Hyde Out Recordings, Japan, 2006)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr39753919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása