lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2008.12.12. 10:00 bazsu

Mudvayne - Lost and Found

Címkék: 2005 rock metál usa epic

Chad Gray, Greg Tribbett, Ryan Martinie and Matthew McDonough amerikai metálkvartettje. Illinois államból valóak, és 1996-ban alapították a Mudvayne-t, főként az akkori Kornos, Nu-metálos irányzatokkal együtt törtek be a köztudatba az ezredforduló táján megjelent LD 50 albumukkal. Ezt az lemezt sokan az év albumának, a metál valódi megújításának nevezték.

Az LD50-érték azt mutatja meg, hogy az adott anyagból, vegyületből mekkora mennyiség okozza a kísérleti állatok (általában patkány) 50 %-ának pusztulását 24 órán belül. Az LD50 értéket többnyire mg/kg mértékegységben adják meg, azaz a vizsgált anyag hány mg-ja okozza 1 kg élősúlyú kísérleti állat felének pusztulását.
Az LD rövidítés halálos adagot (Lethal Dose) jelent.

Tulajdonképpen ez egy dühös zene és stílus amiben működnek, de van benne valami sokak számára megkapó egyediség, annak ellenére, hogy az ilyen fajta muzsikát mennyire könnyű skatulyázni. Az énekes Chad Gray könyörületesen-agresszív-türelmetlen hangja, valamint a szépen kivitelezett zenei megoldások mindig a helyükön vannak. Kiemelendő a basszusgitáros Ryan Martinie teljesítménye, és a dobokat, főként a tamokat vírtóz módon kezelő Matthew McDonough. Volt egy időszak a zenekar életében amikor divatos volt mindenféle jelmezekben, egy méter hosszú szakállal, földöntúli elmebeteg alakokká pingálva megjelenni és előadni a repertoárt. Ezt azonban (szerencsére) kinőtték a srácok. A kinézetváltás letisztultabb formát és zenei megvalósítást eredményezett. Ez lett a Lost and Found című album, 2005-ös megjelenéssel, az Epic kiadó gondozásában. Ez egy 12 számos, feszített tempójú és szépen felépített hamisítatlan Mudvayne album, amelyet két hét alatt rögzített a stáb a stúdióban töltve minden percét, ettől van úgy egyben minden. Megtaláljuk rajta a megfelelő slágerszámokat, liraibb költeményt, világmegfejtést és az ebből fakadó dühöt, önpusztítást, büszkeséget. Ezen album óta még nem jött ki konkrét stúdióanyag kivéve a Dull Boy című promo-t és a rajongók által összeállított és kiadott válogatásalbumot. Hamarosan várható egy újabb sorlemez, addig is gyúrjátok ki magatokat Mudvayne ügyileg!

Mudvayne - Lost and Found

(Epic, USA, 2005)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr57817191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása