lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2009.02.03. 10:00 bazsu

Lamb

Címkék: uk ambient skandináv 1996 electronic trip hop

Tudom, tudom, már régen feloszlottak, és hogy első lemezük 1996-ban jelent meg; és egy kicsit fura 2009-ben egy tizenhárom éves albumot ajánlani, de mégis idekívánkozik. Ketten alkották ezt a remek trip-hop formációt, név szerint Andy Barlow és az énekes Luise Rhodes. A kilencvenes évek acid jazz, hip hop, dub és drum and bass keverékéből állt össze az a trip-hop stílus, amit a Lamb teljes mértékben csúcsra járatott.

A skandináv gyökerű duó Angliában alkotta meg ezt a fenomenális zenét, amely néhol kicsit depressziós de éppen annyira kiegyensúlyozott. Első lemezük a Lamb, mint már mondtam 1996-ban jelent meg a Fontana kiadónál. Ez az album tartalmazza leghíresebb és mindközül kimagasló számukat a Gorecki-t, amelyet Henry Górecki harmadik szimfoniája inspirált. Ez a számomra teljes harmóniát jelentő muzsika nem kíván sok kommentrát, egyszerűen megszerzendő és hallgatandó mindenki számára, aki akár egy kicsit is kedveli ezt a stílust. 

A Lamb 2004-ben oszlott fel; utolsó fellépésük Amsterdamban, a Paradisoban volt. További lemezeik az 1999-es Fear of Fours és a 2003-as Between Drakness and Wonder. Egyik albumjukat és szingüljüket sem tudom kiemelni, mindegyik annyira már a szívemhez nőtt. Bármikor hallgatom őket, egy kicsit bosszankodom, hogy már abbahagyták, de nem baj, hogy a csúcson lett vége.

U.i.: kellemes névnapot minden Balázs társamnak, köztük a fő-blogfelelős a balázsnak is. És alant a Grorecki szól, ha megnyomod:

Lamb - Lamb

(Fontana, UK, 1996)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr27919490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása