lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2009.02.05. 10:05 Ingyen

Ahogy a B mondja

Címkék: 2006 alternative hip hop kriminal music

Firma. Az Idő Urai. Nem, ezek nem lengyel fantasy filmcímek. Az idő által megszépített 90-es években ez két csapat volt a szürke pesti éjszakák mélyén. Na de most lapozzunk egy fél lapot (sikerülni fog, igen) és gőzmozdonyozzunk el Bankos-ig. 2003-ban fáklyaként gyúlt fel Rapmotel című albuma a sötétségben, bár akinek addig a Rapülők, vagy Harsányi Levente próbálkozása (ami kb. olyan volt mint egy rózsaszín papír-tengeralattjáró hőlégballonra kötve - igen, a használhatatlan az enyhe kifejezés rá) volt a magyar hiphop, az azóta se fogta fel, hogy mi történik. Picit elkanyarodtunk, tehát: Bankos az egyik legmélyebb szövegeket író magyar szóharcos, metaforák és hasonlatok tömkelege a zsebében.

A Norbával közös MLKK LP (2005) után 2006 végén megjelent 2. szólója, a B-Oldal, amin találhatunk kiváló nótákat whiskey-zéshez (Bent feat. Norba), tavaszi világbólkirohanós-mindentotthagyós trekket (Elinnen feat. Zenk - ez hallható lent) és sötét aluljárós, metróból-kiesős, hajléktalant és álgyermekrákalapítványt unottan kikerülős-menetelős számot is (Fárasztó feat. NKS). Trekkenként is hallgathatjuk az albumot, bár először azért egyben az egész ajánlott, odafigyelve (vasalni azért vasalhatsz), DE több hallgatás után áll össze az emberben az egész. Az album zenei része magáért beszél, nehéz lenne belekötnöm. Végül egy Bank sorral búcsúznék: "Mindannyiunknak egy folyik, akárhova sodródunk, majd a halál méregtelenít, ráérek amég ittvagyok."

 

Bankos - B-Oldal

(Kriminal Music, Magyarország, 2006)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr45921574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása