lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2009.02.22. 10:01 bazsu

Aquasky vs. Masterblaster - Beat the System

Címkék: uk 2002 breakbeat drumandbass breaks botchit & scarper tech house

Az Aquasky vs. Masterblaster név egy angol drum & bass - breakbeat triót takar. 1995-ben jöttek ők így össze együtt, és már kiadtak azóta jópár albumot, remix albumot, sok értékes számot, valamint meglehetősen sok és jó koncertélményt is okoztak már itt Magyarországon is. A vs Masterblaster név zenéjük brakbeat részének kifejezésére is utal, és mondhatjuk, hogy az albumon túlnyomó részt breakbeat-es ütemekkel, kemény basszus alappal, sok dallammal találkozhatunk. A tempó nem annyira feszített, illetve inkább más hangszínekkel éri el azt az élményt amit a drum & bass okozhat. 

A Beat the System album legfontosabb jellemzője ez a típusos stílusválasztás. Ha valaki brakbeatet akar hallani, pláne abban az esetben, ha nincs teljesen tisztában a két stílus különbözéségével mindenképpen ezt a zenét ajánlom. Fontos szereplő az albumon a The Ragga Twins formáció, akik hasonlóan Londonból jönnek, és mérhetetlenül gyors tempóban és természetesen nevükhöz méltóan reggae-s témákban vokáloznak a számok alá. Oly mértékű unikalitást és élményt jeletnek ebben a zenében, hogy öröm őket hallgatni. A Ragga Twins egyéb számai is hasonló stíluselemeket, kvázi sokszor érthetetlen, de azért rímekbe szedett szövegdarálást jelent a két előadó (ikerpár) különféle hangszínein. 

Az album két cédés kiadásban jelent meg; az első cd-n külön külön, a számok eredeti verzióit hallhatjuk, a második cd pedig mindezek összemixelt, megkevert, és bónusz számokkal megspékelt változata. Mindekettőt lehet szeretni, azonban a mix cd-t én enyhén szükségtelennek érzem, de akadt már rá alkalom, hogy jól jött így egyben ez az album. A kiadás éve 2002, a kiadó pedig a Botchit & Scarper 'brakbeat vállalat'. Az All in Check című számot lehet hallanni:

Aquasky vs. Masterblaster - Beat the System

(Botchit & Scarper, UK, 2002)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr34955228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása