lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2009.02.25. 09:57 bazsu

K'naan - Troubadour

Pár héttel ezelőtt már volt post K'naan előző lemezéről, és mint írtam akkor, e hónapban valóban megjelent a legújabb, Troubadour címmel. Ahogy várható volt, kissé kikopott zenéjéből a folkos afrikai vonal, és inkább populárisabb, reppelősebb dolog kerekedett ki belőle. Ami egyébként nem baj; egy elég mozgalmas, pörgős album lett, a Dusty Foot Philospher-es bemutatkozás után. A lemez első fele tekinthető a populárisabb vonalnak, több számban is híres vendégek vokáloznak K'naan-al. Itt van például Damian Marley az I Come Prepared című számban; így legalább már teljesen világossá válik a két előadó elég hasonló, de mégis tökmás énekstílusa. Megint helyet kapott ezen albumon is az If Rap Gets Jealous című szám, amelynek vendége megint a Metallicából jól ismert szólógitáros Kirk Hammet. A Bang Bang című szerzeményben Adam Levine működik közre, akit pedig a Maroon 5 énekeseként ismerhetünk. Itt van a brooklyni repper Mos def is, aki Chali 2NA-val segít be az America című számba. És eztán válik az album egy kicsit autentikusabb afrikai ütemmekkel tagolt lemezzé, amely számok már tényleg csak K'naanről szólnak. A felvételek Jamaikában, a Marley család stúdiójában készültek, a kiadásért pedig az A&M Records felel. 

Szóval ez egy multikulturális album, ahogy K'nann eddigi munkássága és élete is az volt. Több szerepet kap a rock, s a műanyagosabb dancehall hangzás és magyarázás, ezt betudhatjuk a 2003-as trendek átértelmeződésének. Én nem csalódtam, volt már akinek eröltetett lett az efféle megújulás (pl. Patrice), K'naan-nak sikerült, és ez már önnmagában jót jelent. A Wavin' Flag című szám szól itt, ha megnyomod.

K'naan - Troubadour

(A&M Records, USA, 2009)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr32962961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása