lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2009.04.11. 10:00 milupa

Radio Trip

Címkék: jazz funk izrael blues 2009 beat electronic scratch jalapeno records

A Radio Trip megalapításába két izraeli srác fogott bele: Mixmonster (Uri Wertheim) és Schoolmaster (Ofer Tal). 2009 márciusában adták ki első saját lemezüket Tel Avivban, Music Heads címmel.

Zenéjükben az elektronika inkább hagyományos szerepet játszik, hangokat nem nagyon kreálnak, és élő zenét sem játszanak. Helyette  dallamokat vesznek elő időben és térben mindenhonnan, majd szétvágják és összerakják azokat. Az így elkészített sajátságos stílus pont ettől, benyomások tömkelegének hat, visszanyúl a 60-as évekig, bár nem csak a múltból táplálkozik. Bluesos, jazzes, folkos, beates, funkys és még sok minden másos, sokféle életstílust és életérzést közvetít, Jimi Hendrixtől kezdve, egészen másmeddig, sokáig. Elhangzanak részletek többek között a Diótörőből vagy a Praise you című Fatboyslim számból is, a Gambling Man-t pedig akár Tom Waits is énekelhetné. Zenéjüket mindeközben nagyon mulatságos szöveg-film-mese részletekkel spékelik meg. 

Széles látókörüket és a rengeteg vinylt többek között a The Apples nevű jazz-zenekarból nyerik. Hiszen, ennek az úgyszintén izraeli formációnak az alapító tagjai ők, mint lemezlovas és hangmérnök emberek vesznek benne részt. Amióta a Freestyle Records felkarolta őket a The Apples meghódította az egész U.K-t és Belgiumot is. Egy kis ízelítő belőlük itt. A Radio Trip pedig csak tovább viszi a The Apples, a saját és Tel Aviv hírnevét. Itt pedig a Lonley című szól.

Radio Trip - Music Heads

(Jalapeno Records, Izrael, 2009)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr771059204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása