lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2008.10.08. 10:07 bazsu

TOOL

Címkék: 2006 rock metál usa volcano

Az a helyzet, hogy az elmúlt ajánlókhoz képest ez egy kakukktojás, de nem hagyhatom ki a sorból. A Tool 1990-ben alakult Los Angelesben; jelenlegi tagjai, basszus: Justin Chancellor, dobok: Danny Car, gitár: Adam Jone, vokál: Maynard James Keenan (A Perfect Circle, Shandi's Addiction zenekarokban énekel, és a RATM Know Your Enemy című számában működött közre). Stílusukat midnenképp a metál irányába kell meghatározni, mondhatjuk proggreszívnak, alternatívnak, prognak. Azonban zenéjük annyira magáért beszél, hogy műfaji behatárolásuk felesleges.

A banda nem siet, a legutóbbi 10,000 days című albumuk 2006-ban, azelőtti pedig 2001-ben jelent meg. Zenéjük nagyon pontosan megtervezett, néhol matekos riffekre, és sok hangszínen visszatérő gitár és ének motívumokra épül. Amolyan elszállós, nehezen emészthető zene, amit többszöri hallgatás után kezd megszeretni, értékelni az ember. Türelemjáték, sok figyelem kell hozzá, de meghozza gyümölcsét, és valódi kedves tartalmas időtöltéssé válik. Sokak szerint a Tool-t meg kell tanulni hallgatni; én is osztom ezt a vélekedést. Nyílván fura ez elsőre, hiszen zenét azért hallgatunk, mert egy jó és tartalmas időtöltés, de a Tool valahogy ezt még teljesebbé teszi. Nem mondom, hogy aki nem mozog otthonosan a rock illetve metál zenében, annak ez valaha is befogadható  muzsika lesz. Diszkográfia itt.

Egyébként Adam Johns a gitáros remek videoival válik igazán egésszé a Tool élmény, amelyet 2007. augusztusában élhetett át a hazai közönség a Sziget Fesztiválon, egy már-már szeánsz jellegű, kiválóan sikerült koncerten. Drukkolok nektek, ha megpróbáljátok!

Tool - 10 000 days

(Volcano - Zomba Label Group, USA, 2006.)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr44701492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sensei 2008.10.08. 22:09:35

wááááá segítsen valaki : keresek egy bizonyos számot melynek címe muhahaha és a szövegében alig érthető módón magyarúl bezsélnek deh román efektussal,és a szövegében benne van hogy van nekem ey csíkos gatyám abban hordom a ceruzám... plzz ha valaki tudja a hogy ki énekli akkor segítsen!!!! thx^^

Chino 2008.10.26. 17:28:02

Szerintem nem kell megtanulni hallgatni. Meg elég egyszer meghallgatni. Elég ráérezni a zenére. Nekem a Tool összes lemezén egyből éreztem h az precíz és felejthetetlen zene. Egyszerűen szeretni kell. Bár lehet h én már fanatikus vagyok...
süti beállítások módosítása