lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2008.10.29. 10:27 dr.schneidiger

Az egyik legszegényebb ország...aztán mégis

Címkék: jazz latin válogatás 1998 france ethno afro beat ethiopian buda musique

Nem egy mai korongról van szó, én csak évekkel ezelőtt, a Broken Flowers c. Jarmush filmben hallottam és rögtön be is szereztem. Az album címe válogatásra utal, de csakis Mulatu Astatke és az Ő etióp bandájának szerzeményei hallhatók, összegyűjtve.

Emberünk, Londonban és New Yorkban tanult zenét, 70es évektől visszaköltözött Afrikába, ahol aztán az európai és amerikai hatásokat és tanult dolgokat sikeresen vegyítette a saját népzenéjével. Erről a fúzióról ad számot az ethiopiques vol.4..

Rendkívül érzékeny és sokszínű zenékről van szó. Nagyon lágy, néhol már hipnotikus, kígyóbűvölést idéző, fülledt dallamvilág és súlyos, a 70es évek funk zenéire jellemző groove-ok a jellemzők. Kimért basszus és dob ütemek. A végeredmény egy már-már transzcendentális, bekábult állapot.Minden hangulathoz tökéletesen illő zene.. 

Various Artists - Ethiopiques Volume 4.:

Ethino Jazz & Musique Instrumentale, 1969-1974

(Buda Musique, France, 1998)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr72736445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása