lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2008.12.28. 10:00 bazsu

Patrice - Free-Parti-Ation

Címkék: reggae usa soul 2008 germany universal world music yo mamas recordings

Patrice egyike a Német és Francia összefogásból eredő, jelen évtizedbéli számos reggae - soul felfedezetteknek. Polgári nevén Patrice Bart-Williams Babatunde, 2002-ben vált ismerté a világban, How Do You Call It című albumával. Saját elmondása szerint mosolyogva nyugtázza ezt az időszakot zenéjében. Elkapta azt a nagy és divatos reggae hullámot amit Gentleman és Martin Jondo is, és nyugodt tempójú, autentikus muzsikát hozott össze, amelyből áradt a jókedv, fiatalosság, és amolyan laza füves életérzés. Az egy évre rá következő Acient Spirit album ennek tökéletes folyamánya volt, kezdett kirajzolódni a saját stílus, és szép lassan, 2005-ben a Nile albummal ez a korszak (sajnos) lezárult. 

Kiadóváltás. A Univesalhoz szegődött, és Európát elhagyva New-Jersey-ben rögzítette legújabb Free-Parti-Ation című albumát. Barátságot kötött a háromszoros Grammie díjazott Commissioner Gordon producerrel. Gordon sokakkal dolgozott már együtt, úgy mint KRS-One, a Marley család, Alicia Keys vagy Amy Winehouse. Összerakták amilyük van, és összehoztak egy maguk által nagy megújulásnak, valódi önmegtalálásnak nevezett izét, ami végtére is elég unalmas, sokszor nyávogós, az alap reggaehez már nem sokban kapcsolódó albumot, ami délutáni ejtőzéshez (amikor már el is alszik az ember) azért még passzol. A cím Freetown-ra, a Sierra Leone-i városra utal, amit felszabadított rabszolgák alapítottak, majd a repartícionálást követően újra rabszolgák lettek hazájukban. Fellelhetőek folkos, és halovány jamaicai ütemek az albumon, keveredve a funkos gitár témákkal. Az a helyzet, hogy Patrice saját honlapján tényleg nagyon azt mondja, hogy ez az album arra bizonyság, hogy nagyon megtalálta a saját hangját, saját gyökereit. Csak ne lenne mindez olyan mesterkélt, kommersz, párszor meghallgatva is megunható egyveleg, összehasonlítva eddigi munkásságával...

 

Patrice - Free-Pari-Ation

(Universal, USA, 2008)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr44844685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása