lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2009.01.31. 10:01 bazsu

Emiliana Torrini - Me And Armini

Címkék: indie rock uk soul 2008 iceland

Emiliana Torrini izlandi származású énekesnő. Eredetileg operaénekesnőnek készült, majd 17 éves korára az izlandi "megasztár"-ban szépen szerepelve nagy hírnevet szerzett, elég vicces, de az I Will Survive című diszkószámmal. Ennek is köszönhető, hogy még így tizenéves korában már három albumot is kiadott Izlandon.

2005-ös albuma, a The Fisherman's Women, barátjának állít emléket, aki autóbalesetet szenvedett és elhunyt. A nagy áttörést ez az album jelentette, ekkor jelölték az Icelandic Music Awards 4 kategóriájában, amelyet el is nyert, így az év száma a Sunny Road című szerzemény lett. Új albuma 2008. szeptemberében jelent meg, és meglehetősen nagy sikert hozott. Nem vagyok teljesen oda a kiállok egy gitárral és éneklek pár számot énekesnőkért, de Emiliana ezt elég jól csinálja. Érdemes meghallgatni, nem túl bonyolult zenei megvalósításai kicsit feledhetővé teszik, de a kellemes időtöltés és könnyedség garantált. Hangját felismerhetjük Paul Oakenfold - Hold Your Hand című számában. A sokak által már ismert Jungle Drum hallható itt alul:


Emiliana Torrini - Me and Armini

(Rough Trade, UK, 2008)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr32901619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása