lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2009.03.18. 10:00 bazsu

Hugh Mundell - Jah Fire

Címkék: reggae uk 1980

Hugh Mundell Kelet-Kingstononban született, 1962-ben. Munkássága már 13 éves korában elkezdödött, amikor rögzítette első single albumát Where Is Natty Dread címmel. A fiatal előadó 16 éves korára olyan komoly felvételeket hozott össze, autentikus, kellemes zenéjével, amelyet már akkor elismert a Rolling Stone magazin. Karrierjét mindvégig Augustus Pablo reggae producer és billentyűs egyengedte és ez időben kapta a "The Blessed Youth" becenevet is. A Jah Fire album egy nagyon nyugodt, kiforrott reggae hangtermék, amely 1980-ban jelent meg. Gyakorlatilag klasszikusnak tekinthető, hiszen ilyen jellegű hangzást, és énektémákat ma már aligha hallunk. A lemezen közreműködik a már említett Augustus Pablo valamint Lasky Castel

Hugh Mundell karrierje azonban, kb ezzel az albummal a csúcspontján ért véget, ugyanis 1983-ban Kingstonban meggyilkolták. Az egyes pletykák szerint egy hűtőszekrény körül forgó banális vita kapcsán, mások szerint egy nő miatt követték el a gyilkosságot. Hugh Mundell mindenképp nagy alakja és meghatározója a mai napig a reggae műfajának. '75-től folytatott munkássága alatt öt nagylemezt és számos single-t adott ki. 

Az első benyomás lejátszójában most a címadó Jah Fire című szám szól.

Hugh Mundell - Jah Fire

(Third World Recording, UK, 1980)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr741008473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása