lehet hallani.

album

Rendszeres hangtermék ajánló. Színes, stílusügyi orientáltságtól mentes, informatív fogantatású.

2008.10.19. 10:00 bazsu

Nneka - No Longer At Ease

Címkék: soul r&b 2008 hip hop germany yo mamas recordings

Nneka Egbuna Nigériában született, majd Hamburgba utazott, és ügyesen építgeti szólókarrierjét. Ő megint egy példa arra, hogy a németek milyen ügyesen tudják felkutatni ezeket a külföldi tehetségeket. Nagy tálentum a hölgy, 2006-ban kiadott The Uncomfortable Truth című EP-je után egy hosszú turnésorozattal bejárta Európát. Példaképei közt ott van Lauryn Hill, Mos Def, Talib Kweli, Mobb Deep - hatásaik erősen felismerhetőek zenéjében.

Aktuális albuma a No Longer At Ease ez év áprilisában jelent meg a Yo Mama's Recordings-nál - ők egyengetik a dicső Patrice karrierjét is. Az album 16 számot tartalmaz jobbára hip-hop - R&B - funk - soul vonalon maradva. A lényeg az énekhang, az afrikai gyökerek és etnikai különbségek nyomatékosítása, nagyon profi módon elég teljes anyagban összehozva. A Heartbeat és Suffri (utóbbi hallható a Nova Tunes 1.8-as válogatásalbumon) című számok slágergyanúsak, mindenkinek egyből nagyon tetszeni fognak. Az egész album egyben viszont kicsit unalmas. Sok szám, hasonló tartalom szerethető kivitel. Ez nálam 3 és fél csillag az ötből.

Nneka - No Longer at Ease

(Yo Mama's Recordings, Germany, 2008)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://album.blog.hu/api/trackback/id/tr100719158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása